Summa sidvisningar

torsdag 9 september 2010

Det mörka och det ljusa inom oss

Så är det att livet har båda ljusa och mörka sidor och allt där emellan.Men vi människor vill oftast veta endast de ljusa sidorna i våra liv.Vi nästan förbjuder att det mörka också skall få plats i vårat liv.
Tänk er i naturen;hur skulle det vara om solen bara lyste och lyste och lyste,utan uppehåll?!Eller att regnet öste nere dag efter dag,månad efter månad!?
Eller om det bara var natt dygnet runt?!
Under sådana förhållanden skulle livet bli mycket svårt på våran planet!

Männniskorna skriker efter frid,välmående etc....men vad gör vi?!?
Vi skövlar våran dyrbara Moder Jord!Att hjälpa våran nästa har blivit som en börda,hellre ger vi pengar och tror då att vi gjort en bra insats.Det är klart att även pengar behövs,men mänskliga kontakter är ännu viktigare!

Nå,vad har allt detta att göra med ljusa och mörka sidor!?
Som jag ser det så vi behöver även våra mörka sidor eftersom därinne kan det finnas våran sanna styrka vilket vi har glömt och gömt under livets gång och till slut har vi blivit väl anpassade medborgare...När vi var små barn visade vi ärligt vad vi kände...vart tog detta vägen kan man undra....

MEN det mörka som vi inte velat ta tag i och se med klara ögon tar sig ut på ett märkligt sett:vi ser det utanför oss själva,hos våra medmänniskor,ilivets omständigheter,utan att veta att vi har allt detta inom oss själva,det vill säga om vi reagerar väldigt starkt negativt på omständigheter och på våra medmänniskor!

Även det ljusa kan vi ofta endast se utanför oss själva och även då kan vi ändra detta till något negativt,vi kan bli bittra och avundsjuka på andra människornas välfärd...ja på vad som helst!!!

Vi människor har fått en underbar intellegens,men VAD används detta till i våran värld tål att tänka på!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar