Summa sidvisningar

torsdag 9 september 2010

VAD gör jag av min tid?

VAD gör jag av min tid???
Det är en mycket viktig fråga som jag har börjat ställa till mig själv mer och mer äldre jag blir!Det räcker inte för mig att vakna på morgonen leva dagen tillsammans med mina hundar,jo det räcker men samtidigt vill jag på ett djupare plan göra någonting vettigt med mitt liv!
Eftersom jag vet att Jesus kommer att fråga mig just detta:VAD HAR DU GJORT AV DITT LIV???ÄR DU NÖJD?
Har jag skaffat kunskaper!Visst,det har jag gjort och är alltid törstig efter kunskap,MEN har det varit nyttig kunskap,eller är det onyttigt kunskap som jag har tillåtit att färga mitt eget liv?
Det sägs att vi redan har all kunskap inom oss,det gäller bara att få kontakt med denna kunskapsbank inom mig!
HA ha,vilkas kunskap är det då??? Allas kan jag tänka mig så nu undrar jag om det överhuvudtaget finns just MITT kunskap,eller är allting VÅRAT kunskap och vidare:är mitt liv verkligen mitt liv eller är allt liv VÅRAT liv....
Kanske det är meningslöst att fundera på allr detta och kanske talar Jesus fråga om att HAR DU LEVT DITT LIV eller har du kastat bort ditt liv på oväsentligheter???
Kanke handlar kunskap om just detta:LEV LIVET och snegla inte på hur andra medmänniskor lever sina liv!?!
Det mörka och det ljusa inom oss

Så är det att livet har båda ljusa och mörka sidor och allt där emellan.Men vi människor vill oftast veta endast de ljusa sidorna i våra liv.Vi nästan förbjuder att det mörka också skall få plats i vårat liv.
Tänk er i naturen;hur skulle det vara om solen bara lyste och lyste och lyste,utan uppehåll?!Eller att regnet öste nere dag efter dag,månad efter månad!?
Eller om det bara var natt dygnet runt?!
Under sådana förhållanden skulle livet bli mycket svårt på våran planet!

Männniskorna skriker efter frid,välmående etc....men vad gör vi?!?
Vi skövlar våran dyrbara Moder Jord!Att hjälpa våran nästa har blivit som en börda,hellre ger vi pengar och tror då att vi gjort en bra insats.Det är klart att även pengar behövs,men mänskliga kontakter är ännu viktigare!

Nå,vad har allt detta att göra med ljusa och mörka sidor!?
Som jag ser det så vi behöver även våra mörka sidor eftersom därinne kan det finnas våran sanna styrka vilket vi har glömt och gömt under livets gång och till slut har vi blivit väl anpassade medborgare...När vi var små barn visade vi ärligt vad vi kände...vart tog detta vägen kan man undra....

MEN det mörka som vi inte velat ta tag i och se med klara ögon tar sig ut på ett märkligt sett:vi ser det utanför oss själva,hos våra medmänniskor,ilivets omständigheter,utan att veta att vi har allt detta inom oss själva,det vill säga om vi reagerar väldigt starkt negativt på omständigheter och på våra medmänniskor!

Även det ljusa kan vi ofta endast se utanför oss själva och även då kan vi ändra detta till något negativt,vi kan bli bittra och avundsjuka på andra människornas välfärd...ja på vad som helst!!!

Vi människor har fått en underbar intellegens,men VAD används detta till i våran värld tål att tänka på!?!

Simba Chow-Chow

Simba is a happy very happy dog!At the end of this year he shall be 12 years of age and he still plays like a puppy.Simba loves to roll about in the grass and snow and I love to watch him!

Simba är en mycket lycklig hund!I slutet av detta år blir han 12 år och fortfarande leker han som en valp.Simba älskar att rulla runt på gräsmattorna och i snön och jag älskar att titta på honom!

Simba on todella onnellinen koira.Tämän vuoden lopulla täyttää Simba 12 vuotta ja vieläkin Simba leikkii kuin koiranpentu!
Simba rakastaa ruohokentillä ja lumessa pyörimisestä jag minä rakastan katsoa sen touhuja!