Summa sidvisningar

onsdag 13 oktober 2010

Tunga stenblock och tunga tankar

De tunga sten blocken (kantsten från min rabatt)lyfts bort nu.
Tänk om det vore lika lätt att lyfta bort de tunga tankarna från sinnet,bara att ta en maskin och vipps vore allt tungt borta!

Men,inte skulle jag ändå vilja ha det på det viset,eftersom det som tynger oss människorna är nyttiga lärdomar,vilka behöver bearbetas för att sedan av sig själv försvinna!

Sanningen är dock att vi människor tycks älska våra problem,vi ältar om och om igen det som har varit och oftast skyller på andra medmänniskor och omständigheter för att vi mår dåligt.
Men hur skall någon annan ha ansvar för mitt mående,eftersom det är jag själv som behåller mina "kära"tankar!?!

Jag har kommit på en mycket bra terapi för min egen del när saker och ting "felar".
Först är jag arg på någon,sedan ältar jag det hela,efter det skiter jag i det hela,men det "onda" finns jo kvar!Till slut är jag tvungen att acceptera situationen om jag inte kan göra någonting åt det hela.

Till slut inser jag att det är jo jag själv som har gjort mig olycklig med mina tankar!Efter detta brukar jag få ny kraft och jag känner djup frid.......ialla fall tills nästa gång någonting "jobbigt"händer i mitt liv.

För närvarande är det "jobbiga" i form av värk som har kommit tillbaka och det med ny styrka:((( snart måste jag ha rollator då jag är på promenad och HUR skall jag klara av att ha mina hundar med mig då?

Att tycka om sig själv

Igår skrev jag att vi människor är så att säga självcentrerade,tänker för det mesta på oss själva etc...
Idag kom jag tänka på att om människor inte tycker om sig själva blir vi egoister och detta gör att vi inte kan tycka om andra människor heller.
Så tänkte jag vidare och frågade mig själv:tycker jag om mig själv?
Svaret blev:JA det gör jag,med alla mina sidor!

Då var jag tvungen att fråga mig själv:tycker jag om andra människor då?
Där blev det genast knäpigare och detta krävde längre tid av tänkandet!
Slutresultatet blev:JA,jag tycker om mina medmänniskor,MEN jag tycker inte många gånger om deras beteende och saken är den att det är väldigt svårt att sklija åt dessa två saker!

Men tänker man lite grand efter i djupet av att vara en människa,så är det inte så lätt för det flesta av oss och vi behöver minnas att vi alla är av på väg mot samma destination som är DÖDEN och där är vi alla likadana,vi kommer alla att dö före eller senare!
Varför inte göra det bästa av den tiden som vi vandrar här på Moder Jorden?