Summa sidvisningar

lördag 27 augusti 2011

Livets dagar

Livets dagar är sällan perfekta och bilderna som jag tar blir inte alltid så bra,tvärtemot blir många av bilder mindre bra och ändå visar dessa mina bilder någonting från mitt liv.

Det finns morgnar då jag vaknar med en stel kropp och värk,egentligen alla dagar!
Men vissa dagar är jag även stel och värkande i mitt hjärta,själ och ande och då är livet mycket svårt.Jag vet dock att allt detta går över i sinom tid,i alla falla det som värker och är stel inom mig!

Jag kastar sällan bort några bilder för det finns alltid någonting ändå som jag tycker om och likadant är det med livets dagar!Inte en enda dag skulle jag vilja kasta bort,hur svårt det än har varit!

När det svåra har fått finnas till inom mig har det blivit svagare i sin styrka att göra mig illa och jag kan ta lärdomar av det hela.

Jag har kommit underfund med att jag växer som människa med hjälp av mina svårigheter och det märkliga är att äldre jag blivit så mindre tid har det gått åt att älta mina problem och tycka synd om mig själv!

Förritiden blev jag rasande så fort någonting gick emot mig och det hände ofta ofta varenda dag.Mitt liv blev till ett kämpande dagligen dags,men det märkliga är att så var det inte då jag var barn,först då hormonerna kom igång började mitt "helvete"....

Och numera är dessa hormoner så gott som helt borta och allting har blivit mycket mycket lugnade!Så jag undra om mitt beteende har mest påverkats av dessa hormoner?Så hur mycket sanning finns i doktorernas diagnos av att jag är manodeppressiv!?

Själv tycker jag att jag är en spontan och intensiv konstnärssjäl som gör som hon vill!Då är det klart att man räknas som annorlunda och galen när man inte gör som alla andra...är detta att vara sjuk då???
I denna vår värld får man ju inte skratta för mycket,inte gorma för mycket...inte överhuvudtaget göra någonting för mycket av,för då finns risken att bli stämlad som sjuk i huvudet!

Hur många av de mentalt sjuka i själva verket protesterar genom att bli sjuka gentemot alla kraven i samhället!? (de väljer inte detta medvetet)
VARFÖR måste alla människor stöpas i likadana formar för att passa in i samhället och bli högpresterande människor!

Varför blir det så många självmord bland våra ungdomar till ex.????

Lite tankar från mig denna Lördag förmiddag...
3 kommentarer:

 1. Känner igen mig, KRAM storasyrran!

  SvaraRadera
 2. Efter att ha läst dina tankar o funderingar är jag benägen att hålla med dig. Man måste vara lagom i allt. Hur ska en stor konstnärssjäl som du vara lagom, du som vill flaxa lite utanför ramarna, jag tycker inte det är fel. Jag saknar alla dina ritade bilder och promenadfoton med hundarna som du hade på netlog. kramar om dig/Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Hej Kyllikki!
  Tack för dina snälla ord om mina bilder!
  Det blev jag glad för!

  Kikade ner över din sida här och såg jättefina skogsbilder och en sothöna tror jag också att det var du hade fotat.
  Dessutom gillade jag ditt citronpar! :)
  Ha det gott!
  Mvh Pia

  SvaraRadera