Summa sidvisningar

torsdag 16 juni 2011

Mera om Fiskmås ungen

En liten fiskmåsunge trillade ner på gräsmattan nedanför hureshuset mittemot.
Fiskmåsföräldrarna vaktade den lille noga,många förbipasserande sprang förbi och fick nästa fågel bajs på sig.Igår blev det en ordentlig regnstorm och många var vi oroade för det lilla livet.
Men några betedde sig väldigt dumt!En man kom ut ur enn bil,gick till den lilla pippin,tog upp den och kastade den i luften för att den skulle flyga tillbaka till mamman och pappan.
Men ungen bara ramlade på gräset,den kunde ju inte flyga ännu.Den lille haltade redan innan mannen kom och då fick ungen säkert mera ont i benet.

En ung kvinnna var där mest hela kvällen och betedde sig verkligen märkligt;hon hade en parably och närmade sig ungen sakta sakta och Fiskmås föräldrar skrek och anföll henne gång på gång.

Senare på kvällen gick en annan kvinna fram till ungen och lyfte upp den i en hand duk och gick med den bakom hyreshuset.Fiskmås mamman och pappan blev så tysta så bara några små ljus kom då och då,de fattade inte vart deras unge hade tagit vägen.
Detta sa jag till kvinnan när hon kom tillbaka.Jag trodde att ungen skulle nu gå döden till mötes.
men imorse var min glädje STOR,jag gick och kollade om ungen var där på baksidan av huset,jag såg den inte,men ungens föräldrar var där och anföll mig som bara den så då visste jag att de hade hittat sin lilla unge.